Vi tager på tur i kunsten og kulturen
i det offentlige rum
Klik på billederne – nedenfor – for at se en omtale og de første par minutter af programmet … hele programmet kan ses på dk4.dk – eller kan streames på dk4.tv
-
glas … museet for glaskunst glas … museet for glaskunst - i Ebeltoft
Glasmuseet i Ebeltoft - har skiftet navn til "glas - museet for glaskunst" Vi har besøgt museet - hvor Mikkel Elming fortæller historien om museet - og på besøg er også den dansk-australske kunstnerduo Studio ThinkingHand - Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen - som netop har åbnet årets udstilling EVOLUTIONS. De siger om deres arbejde: “Vores praksis starter i en dyb betagelse af naturens mangfoldighed og kompleksitet. Vi kredser om spørgsmål som: Hvad kan vi lære af svampes kønsliv? Er plast en klippeart? Er vores handlinger faktisk styret af bakterieflora? Er internettet en svamp? Hvordan lærer vi at samskabe med naturen som intelligens? Kan mikroberne hjælpe os til at skabe nye samfundsstrukturer? Vores værker er således en række nedslag i undersøgelser af hvordan vi som art former nye horisonter for en fremtid, vi kun lige er begyndt at forestille os, på kryds på tværs og på trods.” Vi følger dem i arbejdet med installationen Deep Time, som skal bestå af en serie glassøjler, hvor 12.000 år gamle sedimenter fra havbunden ved Arktis - støbes ind i glasset. EVOLUTION kan ses fra maj til januar 2024.
-
Skulpturel gågade i Herning Kunsten er essentiel for vores samfund og for den enkelte, den tvinger os til at reflektere og til at have en holdning og det har vi helt sikkert brug for! Det typiske gågadebillede er nok domineret af butikkers varestativer - men forestil dig at du lukker varerne ude fra dit blik og sætter fokus på gadens øvrig udsmykning - tja så får du her i Herning, øje på en del kunst - der gennem tiden er skænket af byens erhvervsliv. Én af de personligheder i Herning der har været med til at markere byen som kunst og kulturby er den kunstpassionerede skjortefabrikant Aage Damgaard som levede fra 1917-1991. Han formåede et forene grænselandet mellem kunst og erhverv, og Aage Damgårds enke, den 91-årige Bitten Damgaard mener at når medarbejderne er helt tæt på en kunstner - kan det være en øjenåbner - det har ihvertfald betydet meget for hendes egen forståelse for kunst.
-
DesignTur i Kolding Enhver by i Danmark - har sin egen DNA - og i Kolding handler det om design. Vi tager på en lille vandretur i byen - eller rettere sagt - vi tager på Design-tur i Kolding - en vandretur hvor der er fokus på Kolding som Design by. Med udgangspunkt i Koldinghus og de designmæssige løsninger der blev valgt ved renoveringen i 70’erne - kommer vi omkring Lille Torv, et torv som blev re-designet i 80'erne - forbi en skaterbane og gennem en graffiti tunnel, der begge er med til at markere byen som en ung by, med kant - som Koldinggenserne selv siger. Kolding Å og Campus området - med institutioner som blandt andre SDU Syddansk Universitet, og ikke mindste Designskolen - er områder som konfirmerer, at Kolding tænker i design.