Det er snart 2 år siden at alle mink blev aflivet i Danmark – 2 år siden at et helt erhverv blev lagt i graven – et erhverv, der hvert år bidrog med op til 4-5 milliarder kr. til den danske statskasse – men som i dag forventes at koste staten – altså os – op mod 19 milliarder (Kilde: Fødevarestyrelsen)
Rigtig mange – af de godt 1100 minkavlere der var i Danmark – har dog endnu ikke modtaget erstatning – de står tilbage med tomme bygninger, som dagligt minder dem om at deres livsværk blev – på et splitsekund – taget fra dem – og bygningerne – ja dem må de ikke selv fjerne – det vil staten gøre – og det er med til at forhindre dem i at komme videre.
Hør 6 forskellige minkfarmere fortælle deres historie – fortælle om hvordan de reagerede den 4. november 2020 – om hverdagen før Coronaen og om hvordan de kommer videre. Det er rørende og stærke fortællinger, hvor følelserne kommer helt uden på tøjet.
Første afsnit – som er fra – Westergaard Mink på Gjøl – har PREMIERE næste mandag – den 29. august – kl 21.05 – på tv-kanalen dk4 – Den kan naturligvis også streames på www.dk4.tv
I denne uge skal jeg klippe del 5 i programserien
Gå for Børnetelefonen – sammen med AGF legender – en event, – som “Gå for BørneTelefonens Aarhusgruppe”, 1 af de 6 grupper der er med i projektet “Gå for BørneTelefonen” – havde arrangeret. Det var et arrangement der handler om at sprede kendskabet og samle midler ind – til BørneTelefonen. Over 70 havde tilmeldt sig denne event og 4 AGF Legender havde valgt at gå med på en lille vandretur – rundt i Marselisborgskoven – frivilligt – en tur hvor der var mulighed for at fans kunne få en god snak.
Vi gik også med på turen og fik en god snak med – March Rieper og Martin Jørgensen – om den verden vi lever i dag, om nødvendigheden af at børn og unge har muligheden for at få besvaret spørgsmål om svære ting i livet og at kunne hente uvildig hjælp. Optagelser – som kommer til at indgå i en tv-serie på 6 afsnit – “Sammen stopper vi svigt … på vejen til Caminoen i Spanien”
Resten af uge 33 – var vi i Gilleleje på Nordsjælland – hvor vi havde 2 optagelsesdage på Lysglimt. Det var hårdt – vi var på, fra tidlig morgen til sen aften, men det var også et par dage der var meget livgivende. Livgivende fordi, Lysglimt er et sted, med ca 30 gæster – gæster som er ældre – ja den ældste var 97 – men gæster som på trods af alderen – og de mere eller mindre handicaps der følger med alderen – så har de alle et fantastisk optimistisk, positivt og smittende humør. Man hører så ofte ældre omtalt som “sure gamle mennesker ” men ingen af de 30 gæster kunne komme under den kategori. Gæsterne siger at “Lysglimt – det er Benny”, forstanderen. Han rummer alle gæster, han har en kærlig hånd og han underholder og opmuntrer gerne med en god historie – et legebarn, som han selv siger – med et smittende humør OG et stort hjerte.
Lysglimt er Danmarks ældste rekonvalescenthjem – det ligger helt ud til vandkanten – med en udsigt ud over Øresund og et kig til Kullen i Sverrige – en udsigt der – på alle tider af døgnet – er eventyrlig – og en udsigt der slutter dagen af med en solnedgang – ind over Gilleleje Lystbådehavn.
Uge 33 – sluttede med et bryllup – nr to – for vores vedkommende i år, og – nummer tre kommer næste lørdag. Dennegang var det Ditte og Peter der sagde ja til hinanden – på smukkeste, kærligste, sjoveste og varmeste vis – i Sct. Olai Kirke i Hjørring – og efterfølgende fest på Klitgården i Tversted. Det er herligt – at være til bryllup – at se to mennesker, der helt tydeligt – ikke bare holder af hinanden – men vil hinanden 100% – det er da livgivende.
0 Kommentarer